quiche
Een quiche smaakt altijd. Je kan er telkens ook je eigen twist aan geven. Vandaag houden we het bij de klassieker: quiche met zalm/spek en broccoli. Voel je vrij om er zelf nog enkele dingen aan toe te voegen die jij lekker vindt! Het is lekker als lunch of als avondeten en totaal niet moeilijk. Je kan ook een beetje spelen met de hoeveelheden van broccoli en vlees.

ingrediënten:
- 3 eieren
- rol bladerdeeg
- 60 g geraspte kaas + een beetje extra
- 100 ml room
- 100 g gerookte zalm/spekblokjes
- 200 g broccoli
bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2.Kook de broccoli voor ong 4 minuten beetgaar.
3. Maak het eiermengsel met de eieren, geraspte kaas en de room. Klop dit goed door elkaar.
4. Rol het bladerdeeg uit en leg dit in een ronde bakvorm.
5. Leg de broccoli samen met de zalm/spekblokjes* op de bodem.
6. Verdeel het eiermengsel gelijkmatig in de vorm.
7. Bedek de quiche eventueel nog met extra kaas.
8. Bak de quiche voor 30 minuten in de oven.
Smakelijk!!
* Gebruik je spekblokjes? Bak deze dan even in een verhitte pan met olijfolie. Anders zullen ze niet volgende gebakken zijn als je ze rauw in de quiche gooit.