granola
Zelfgemaakte granola smaakt toch altijd beter dan die van de supermarkt. Het is supermakkelijk en je huis zal heerlijk ruiken door de kaneel. Normale granola wordt meestal gemaakt met veel olie en suiker. Ik koos ervoor om eens een receptje zonder die ingrediënten te maken. Echt een top recept, al zeg ik het zelf! Trust me, het eiwit of de aquafaba zal je niet proeven!

- 150 g havermout
- 50 gram noten
- 60 g eiwit( ongeveer 2 eieren) /aquafaba*
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel honing
- snufje zout
bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 150°C
2. Snijd de noten in kleinere stukjes (niet te klein)
3. Doe de havermout, noten, kaneel en zout in één kom en meng goed door elkaar.
4. Klop het eiwit/aquafaba op.
5. Voeg de honing toe aan het opgeklopte eiwit/aquafaba en mix nog voor enkele seconden.
6. Spatel het eiwit/aquafaba onder de droge ingrediënten.
7.Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier en druk goed aan zodat het allemaal aan elkaar plakt.
8. Bak voor 15-20 minuten.
9. Laat de granola volledig afkoelen en breek vervolgens in stukjes. Als je de granola volledig laat afkoelen, zullen er grotere brokjes vormen bij het breken.
Smakelijk xx
*Aquafaba is het water van kikkerwten. Dit kan je gebruiken ipv het eiwit. Je kan het dus gebruiken als je graag een vegan granola wilt! Dit werkt even goed als het eiwit.