appeltaart
Een echte klassieker: appeltaart. Je kan het op zo veel verschillende manieren maken en het smaakt altijd! Deze taart wordt ondersteboven gebakken de appelschijfjes zitten dus vanonder. Na het bakken draai je de taart om zodat deze aan de bovenkant komen te liggen. Een specialere manier, maar toch echt superlekker.
ingrediënten
- 2 eieren
- 200 g roomboter
- 200 g suiker
- 200 g bloem
- 3 appelen
bereiding
1. Snijd de appelen in dunne schijfjes.
2. Vet een bakvorm in. Begin met de appelschijfjes aan de buitenkant in een cirkl te leggen en werk zo naar binnen.
3. Verwarm de oven voor op 180°C.
4. Laat de boter volledig smelten. Dit kan je doen in een pannetje op een laag vuur of in de microgolf. Laat het daarna afkoelen
5. Klop de eieren met de suiker luchtig.
6. Voeg de bloem toe.
7. Giet er als laatste de gesmolten boter bij en mix alles nog eens goed door elkaar.
8. Verdeel het deeg gelijkmatig in de bakvorm over de appeltjes.
9. Bak voor 40 minuten in de oven.
10. Als de taart uit de oven komt en even heeft afgekoeld, plaats je een rooster ondersteboven op de taart. Plaats één hand onder de taart en één hand op het rooster. Draai de taartvorm 180° zodat hij op het rooster komt te liggen. Haal de bakvorm los van de taart.
Smakelijk!