Appelcake

05-02-2021

Deze cake is perfect als tussendoortje. Ook voor degene die niet een held zijn in bakken, is dit receptje ideaal! Het is super simpel. Je kan er zelf je eigen touch aangeven door er bijvoorbeeld extra noten aan te te voegen. 

benodigdheden:

- 250 g bloem (ik gebruikte speltbloem)

- 4 eieren

- 200 g appelmoes

- 50 g suiker (ik gebruikte rietsuiker)

- 1 theelepel bakpoeder

- 1 theelepel kaneel

- 1 appel

- handvol noten


bereiding:

1. Klop de eieren met de appelmoes luchtig.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en suiker. 

3. Voeg de droge ingrediënten bij het eiermengsel.

4. Mix alles nog eens goed door elkaar tot één geheel.

5. Verwarm de oven voor op 180° en vet een bakvorm in. Giet hier het beslag in.

6. Snijd de appel in dunne schijfjes. Hak de noten eventueel fijn. Verdeel de schijfjes en de noten over het beslag.

7. Zet in de oven voor 45 minuutjes en laat afkoelen. 

Je kan er je eigen touch aangeven door extra noten of stukjes appel aan het beslag toe te voegen.

Wil je graag dit receptje uitproberen? Vergeet ons dan zeker niet te taggen!
Liefs
KomSofiE
#komsofie 

KomSofiE © Alle rechten voorbehouden 2021
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin